LEER WINDSURFEN

Wil je leren windsurfen? Dat kan bij Surfclub Gooimeer. Het ondiepe water van het Gooimeer is ideaal om snel en veilig te leren surfen. De windsurflessen bij Surfclub Gooimeer worden gegeven door CWO-gecertificeerde instructeurs die zijn opgeleid door het Watersportverbond.

Kinderen leren anders dan volwassenen. Daarom hebben wij nu naast de basiscursus ook een kidscursus.

Bij beide cursussen is het seizoenslidmaatschap van de club inbegrepen, zodat je na afloop verder kunt gaan met surfen en het geleerde in praktijk kunt brengen.

Kids

Voor kinderen van 8 t/m 15 jaar is er de kidscursus. Deze cursus is verspreid over drie ochtenden 09.30 tot 12:30. In deze dagen leren kinderen de basis van het surfen op een speelse manier en leren ze het surfmateriaal op- en aftuigen, zodat ze na de cursus ook zelf kunnen gaan surfen.

Door spel, variatie, samenwerking en uitdagende oefenvormen wordt aangesloten bij de belevingswereld van kinderen waarbij de veiligheid niet het oog verloren wordt.

Volwassenen (16+)

De cursus voor volwassenen is voor deelnemers van 16 jaar en ouder. Net als voorgaande jaren vindt deze cursus plaats op twee dagen van 10.00 tot 16.00 u. De lesgroep bestaat uit maximaal 6 personen.

In deze twee dagen leer je alle basistechnieken en koersen zodat je na afloop zelfstandig het water op kunt. Je leert de belangrijkste theorie over voorrangsregels op het water en zelfredzaamheid bij pech of veranderende weersomstandigheden.

Wanneer

De cursus voor kinderen is t/m 15 jaar en bestaat uit drie ochtenden/halve dagen. Deze wordt op de volgende dagen gegeven:

De cursus voor volwassenen is vanaf 16 jaar. Voor volwassenen is er tot nu toe één cursus ingepland. Deze vindt plaats op twee zondagen van 10.00 tot 16.00u. De volgende cursus voor volwassenen is ingepland:

Kosten

De kosten van de cursussen zijn inclusief het lidmaatschap van Surfclub Gooimeer tot het einde van het kalenderjaar waarin je de cursus volgt.

Na afronding van de cursus kunnen kids bij de training zelf komen surfen en tevens meedoen aan de clubactiviteiten.

Veel gestelde vragen

De kidscursus is voor iedereen van 8 t/m 15 jaar. De volwassenencursus is voor iedereen van 16 tot 80 jaar en ouder. Een zwemdiploma is voor iedereen verplicht.

Bij de cursus wordt beginnersmateriaal gebruikt, dat wil zeggen grote, stabiele planken en lichte zeilen passend bij jouw gewicht, lengte en kracht.

Dat mag, maar dat moet niet. Tijdens de cursussen en andere clubactiviteiten is de kantine geopend, waar je ook eten en drinken kunt kopen. Hou er wel rekening mee dat windsurfen een intensieve sport is, wat betekent dat je wellicht een flinke lunch nodig hebt.

De cursus gaat altijd door, alleen bij onweer gaan we van het water. Zon en wind zijn de ideale omstandigheden uiteraard, maar tegen kou hebben we goede wetsuits en regen. Tja, nat wordt je toch!

Je hebt geen eigen wetsuit nodig, deze kun je lenen van de club.

De lesgroepen bestaan uit maximaal 6 deelnemers. Zo houdt de instructeur voldoende zicht op de cursisten en hun vorderingen, waardoor de veiligheid gewaarborgd blijft en iedereen individueel voldoende aandacht krijgt.

Dit is in bepaalde gevallen mogelijk maar vaak lastig in verband met de bezetting van onze instructeurs en vrijwilligers.

Surfen is natuurlijk veel te leuk om mee te stoppen nadat je de basis hebt geleerd. Ook vergt het veel oefening om de sport echt onder de knie te krijgen, dus dat moet je zeker gaan doen na afloop van de cursus. Dat kan bij Surfclub Gooimeer. Daarnaast zijn wij als vereniging niet een commerciële partij die surflessen ‘verkoopt’. Door het op deze manier aan te bieden kunnen we enerzijds een goede cursus bieden met goed opgeleide instructeurs en anderzijds jou echt laten kennismaken met de windsurfsport.

Ja, tijdens de trainingen op donderdagavond kun je komen oefenen!

Helaas kunnen wij geen privélessen aanbieden. Uiteraard krijg je tijdens de groepslessen wel individuele tips en tijdens de trainingen op de clubavonden kun je de trainer om hulp vragen.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor een surfcursus door het inschrijvingsformulier in te vullen. Op dit moment is er één cursus voor de jeugd waarvoor je je kan inschrijven.

 

Je gegevens worden per mail naar de ledenadministratie gestuurd waar je inschrijving verwerkt wordt. Het kan een aantal dagen duren voordat je bericht over je inschrijving krijgt van de leden administratie: onze vrijwilligers zijn niet altijd direct beschikbaar.

De ledenadministratie neemt per e-mail of telefoon contact met je op om je inschrijving te bevestigen.