Over ons

Surfclub Gooimeer bestaat al bijna 40 jaar en is aangesloten bij Het Watersportverbond (KNWV). Wij vinden het belangrijk dat de surfclub niet alleen een plek is om bijeen te komen, maar vooral een plek waar je terecht kunt voor het leren surfen, en het verbeteren van het niveau waarop je vaart. De surfclub heeft een mooie accommodatie, er worden leuke activiteiten georganiseerd en je kunt je spullen opslaan in onze grote loods.

Clubgebouw & Materiaalstalling

In de grote loods naast het clubgebouw kun je windsurfspullen, sup’s en kano’s stallen

De clubaccommodatie bestaat uit twee gebouwen die met elkaar verbonden zijn: het clubgebouw met daarin de gezellige kantine, toiletten en kleedkamers met douches en de loods waarin het materiaal van de clubleden ligt.

Voor het clubgebouw vind je een groot terras en voor de loods een grasveld waar je je spullen op kunt tuigen.

Ieder clublid heeft een sleutel van de loods en een codekaart van het clubgebouw. Bij evenementen en wanneer een lid bardienst draait in het weekend kun je ook de kantine in.

Wanneer de kantine open is kun je aan de bar muntjes kopen om gebruik te maken van de douches. Vooral in het voor- en najaar is het heerlijk dat je binnen kunt omkleden en lekker kunt opwarmen onder de douche!

lidmaatschap

We vinden het heel leuk als je lid wordt en nóg leuker als je actief bijdraagt aan de club

Het bekende gezegde geeft het al aan: hoe meer windsurfers, hoe meer vreugd. Op het water van het Gooimeer staan is nog leuker als je dit samen met clubleden doet. Bovendien kun je ook veel van elkaar leren.

Wij vinden het heel leuk als je lid wordt van de surfclub. Het zou helemaal geweldig zijn als je actief kunt bijdragen, deelneemt aan de activiteiten en samen met de andere clubleden activiteiten organiseert.

Je kunt meer lezen over het lidmaatschap en wat dit inhoudt op de pagina Lid Worden.

clubactiviteiten

Doe mee aan de Kaasrace of win de Eilandtroffee door als eerste om het eiland te varen

Door het jaar heen worden er voor en door clubleden verschillende activiteiten georganiseerd. Op de Events pagina kun je zien wat er dit jaar allemaal op het programma staat en hieronder lichten we een aantal activiteiten uit.

Eilandtroffee

Bij de Eilandtroffee gaat het erom om zo snel mogelijk het eiland ‘Huizerhoef’  te ronden en weer terug te komen op het strand van de surfclub. Afhankelijk van de windrichting kan dit een enorme uitdaging zijn en je hebt altijd last van een windgat als je om het eiland heen vaart. Het is van belang het goede materiaal te kiezen!

 

Training op donderdagavond

Op een aantal donderdagen wordt door onze trainers trainingen gegeven in de avond. Samen met de trainers kun je een leerdoel afspreken en zij gaan je helpen om naar jouw doel toe te werken.

We gaan altijd om 19.00  het water op, dus zorg dat je dan al opgetuigd bent. Hulp nodig bij het optuigen? Vraag het gerust!

 

Optuig en veiligheid informatieavond

Hoe komt het toch dat je nieuwe zeil niet lekker vaart? Waarschijnlijk ligt dat aan de manier waarop je het optuigt.

Op de optuig en veiligheid informatieavond bekijken we samen met andere leden hoe je jouw materiaal het best kunt optuigen en wat bijvoorbeeld het belang is van Loose Leech of de juiste mast. Daarnaast staan we stil bij veiligheid op het water.

 

WHATSAPpgroep

Een groot deel van onze leden zit samen in Surfclub Gooimeer Whatsappgroep. In deze groep wordt gepraat over windsurfen, er worden door oplettende leden windalerts geplaatst en regelmatig spreken leden via deze groep met elkaar af op te gaan windsurfen.

Wanneer je lid bent van de surfclub kun je op verzoek toegevoegd worden aan deze appgroep. 

Uiteraard worden evenementen ook gewoon aangekondigd op onze website, dus het is zeker niet verplicht om aan deze groep mee te doen.

SUP's en kano's

Onze loods beschikt over veel ruimte. Hierom bieden wij ook stalling van SUP’s en Kano’s aan. Op de pagina Lid Worden kun je meer lezen over de kosten van de stalling van SUP’s en kano’s.